26 Eylül 2009 Cumartesi

High Point


Burası Hıgh Point Alışveriş Merkezi...
Oldukça büyük bir yer.... İçinde türlü eğlencelerin bulunduğu ve bizimde gittiğimiz güne rastlayan çocuklar için düzenlenen eğlence anı....
O gün tattığım yeni bir tat vardı.. Ben Blackberry içeceğini tercih etmeme rağmen bir yanlışlık sonucu Watermelon yani karpuzsuyunu denedim... Karpuz parçaları, buz ve dondurmadan oluşan bu karışımı blenderda karıştırıyorlar... Yaz serinliğinde harika bir içecek... Buradaki gibi heryerde insanlar bulduklrı heryere oturuyorlar. Temiz-kirli farketmiyor. Çocuk büyük herkes duraklarda yere oturuyorlar. Bunlar üşütüp hasta olmuyorlarmı anlamadım ya'! Ben çok üşüyen biri olduğumdanmıdır ne hep dikkatımı çekiyorlar. Geçen gün marketteki görevliler taş zemine oturmuş sigara ve cola içiyorlar buz gibi havada ? Bu ne ya biz palazlanmadıkmı hala. Sıcak kovuğumuzdan en ufak adıma vücudumuz tepki veriyor.

Burada, genel kanı Çinlilerin mutfaklarının çokda temiz olmadığı. Hatta tv'lerde bi kaç kez onların mutfaklarıyla ilgili görüntüler yayınlamışlar. Çin pastane ve manavlarında, kendilerine özel koku hissediyorsunuz. Sayılamıyacak kadar değişik canlı türleri yiyorlar. Her türlü böcek çeşitlerini yiyorlar. Ama heryerde Çinlileri görebilmeniz mümkün. İnanılmaz çalışkan ve atılımcılar. Şimdi tüm dünyaya hakim oldukları gibi, gelecektede dünya ekonomisini ellerinde tutacağı söyleniyor. Buradaki devlet anlaşmalarının birçoğu Çinle yapılmış. Bir çok fabrikayı Çinde kuran Australya hükümeti gelecek yıllara yayılan anlaşmalar yapmış. Buradaki iletişim firmalarından biride Hindistanda. Müşteri hizmetlerini aradığınız yer Hindistan. Saat ücretinin daha az olduğu pekçok insanın yaşadığı Hindistanda bu şirket.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder